Busy busy busy

Im sorry, jag har så himla mycket att göra i skolan just nu eftersom jag var borta.

Men jag har varit sjuk, pluggat, sovit dåligt, blablabla denna veckan.
Imorgon är det halloween dance på skolan, jag ska vara en Yeti hahahahha. Ballaste kostymen.
Uhm.. Om två dagar är jag klar med min gröt diet :D wihooo! lycklig att få äta corn flakes igen, om jag är!

Nej, jag ska skirva min Oatmeal journal, är lite efter med den, så ska försöka skriva på fredag :) pusspuss

Back from Vancouver and Victoria

Så var man tillbaka i staden Prince George, känns faktiskt jättebra, även fast jag är hur trött som helst.
Veckan har spenderats med 49 andra utbytesstudenter från överallt i världen. Det har varit en underbar tid och jag har skrattat otroligt mycket. Det finns massor med bilder på facebook för er som har mig som vän där.

Kan göra en liten sammanfattning vad vi gjorde under dessa 5 eller 6 dagar.
Dag 1, en 10 timmar lång bussresa till Vancouver, vi kom dit på kvällen, åt pizza, och gjorde lite lekar.
Dag 2, på morgonen fick vi en frukost som visade skulle vara den samma under hela resan, winerbröd, applegrejer, croissianter haha jag vet inte hur man stavar det, och andra onyttigheter. Sedan drog vi med små söta färjor till Science World. Ett ställe för barn i åldern 6 år kanske. På eftermiddagen fick vi fritid i det gigantiska mallet Metrotown, men eftersom vi bara hade 3 timmar så blev det inte värst mycket man han göra. Köpte två tjocktröjor, en från American Eagle och en från WESC.
Efter det drog vi till ett ice-cream factory med underbart god glass och typ 150 olika glassorter. Efteråt så åkte vi och spela något som vi trodde skulle vara bowling, men detta var typ mycket roligare och man hade 3 bollar och typ fem bowling grejer som man skulle få ner, haha det var faktiskt kul. Jag var nog en utav dom som fick mest poäng av tjejerna.

Dag 2, Whistler.
Vi åkte tidigt till Whistler med ett stopp vid Shannon Falls som är ett vattenfall. Whistler var absolut min favorit på denna resan, älskade hela atmosfären där. Jag hamnade i den första treetrekking groupen, vi vandrade runt i regnskogen som fanns där, den är inte tropisk bara så alla vet. Men det var riktigt coolt. Vi fick se bobbanan också för dom olympiska spelen, eller ah, vi åkte och gick förbi den.
I Whistler blev det mycket shopping. Köpte en whistler mountainbike t-shirt, en whistler hoodie, Skidkläder (YES!) och något mer tror jag haha. Hade iallafall en skitbra dag och jag älskade hela atmosfären där.

Dag 3, vi åkte runt Stanley Park med bussen och sen stannade vi vid Vancouver Aquarium. Way too much time där men det var fina fiskar haha. Gick även på en 4D film och det var coolt. Efteråt så gick vi från Aquarium till Five sails, ca 40 minuter gång väg, sen hade vi ungefär 3-4 timmar fritid att shoppa. Jag och Elvira gick runt i Pacific Centre och jag köpte nya hörlurar till min iPod men ska nog använda dom till datorn ett tag för dom gamla funkar ändå hyfsat. köpte två t-shirtar också. Sista natten i Vancouver innan vi drog vidare till Victoria.

Dag 4, Victoria.
Victoria är huvudstaden i British Columbia, och ligger på Vancouver Island. Vi kom dit vid lunch, så vi åt lite lunch och sen hade vi fri tid till 5.30 så det blev en del shopping där. Återigen minns jag inte specifikt vad jag köpte men jag vet att jag köpte ett armband, en bh, body shop vanilla body mist (gud va den luktar gott), och säkert något mer jag inte minns. På kvällen åkte vi till ett halloween ställen där vi fick plocka våra egna pumpor som vi senare skulle carva på hotellet. Vi gick även i ett spökhus och i en majslaborynt. När vi kom tillbaka till hotellet så carvade vi alltså pumporna och min blev riktigt ful men det var kul iallafall!

Dag 5, sista dagen på resan.
Frukost och sedan fritid till halv 12. På eftermiddagen så hade vi val safari vilket var riktigt coolt. Vi såg 2 valar och massa sjölejon. Det var riktigt kul men även lite kallt. Vädret var inte jättebra på resan, vi hade en riktigt solig dag i Vancouver, annars var det mulet through out the whole trip.
Vi kom tillbaka till hotellet och åt en jättegod middag, sen var det dags att göra i ordning sig för halloween festen! haha, min kostym får ni se snart, men man behöver inte vara läskig på halloween här.
Våran buss tillbaka till Prince George gick klockan 5 på morgonen så jag sov ingenting, istället tog jag en dusch vid 2, kokade kaffe till Marvin och Fred vid 3, första gången jag kokade kaffe, och oj så gott det var! Sen hängde jag och elvira med dom tills bussen gick, det var en bra sista natt, vi hade sjukt mycket kul den kvällen på halloween grejen!

Så det var min resa, här är lite bilder!


Beautiful Whistler

Me in Vancouver

Victoria

Jag och Elvira, jag är skidåkare med en fin solbränna och hon är kannibal haha

Vi och några andra utbytesstudenter

Vancouver

Hahaha min pumpa!


Free photo at Sears

Hahahahaha jag måste berätta vad som hände förut när jag var med Mike och Devan.

En teddybjörn satt i en soffa inne på Sears, så Mike tog upp den och den hade en lapp på sig. På lappen stod det ungefär: I'm lost, bring me back to the photo section and you'll get a reward". Haha vi var lite skeptiska men vi tänkte att whatever, man får ju något om man går dit. Haha så vi gick dit, och när vi kom dit så kom hon som jobbade där typ jätteglatt fram till oss och ba: HIII you found the teddybear! Okay, so your reward is a 10x13 photo! haha, Vi ba: öhhhh hahahaha. Jag gapskrattade hahaha. Hon avr så himla överseriös.
Så imorgon klockan fem ska vi åka dit och ta en bild hahahahahhaa, vi ska försöka få med folk från skolan hahaha.


Thanksgiving weekend

Det är canadensisk thanksgivin på måndag, vilket betyder långhelg! Toppen. Igår så åkte jag in till shoppingcentret med Brittany för hon skulle börja jobba klockan sex. Tog av mina lösnaglar och handlade en himla massa hygien artiklar som jag behövde. Shampo, balsam, handkräm för mina händer är så nariga så dom blöder på knogarna pga av vädret.
När jag skulle hem fick jag typ vänta på bussen i 45 minuter, och hade jag vetat att jag skulle vakna upp med en förkylning idag så hade jag tagigt en taxi. Jag drack min första starbucks igår också, tog deras signature hot chocolate, and it was so good. Det var typ grädde på toppen, och det var kallt ute så jag drack den med en gång typ hahaha.

När jag kom hem så gjorde jag middag, kom hem vid 8. Kokade pasta och åt tonfisk. Heather var ute och åt med en kompis igår så. Sen ringde mamma och pappa och då pratade jag lite med dom.
Pratade med Mike som jag har PE med och vi pratade från kanske 9 till 2, eller om det var 10 till 2. Heather blev inte jätteglad när jag sa att jag var uppe så sent haha. han var den som hit me när vi spelade softball haha. Han förklarade hur det gick till för jag minns det inte själv. Han sprang mot andra basen där jag precis skulle fånga en boll haha, och han fick inte stopp så han halkade och tog med mig, jag landar på hans bröst och rullar av honom hahshshahahaha, det ända jag minns är att jag vakna i gräset av att han frågade ifall jag var okej haha.

Aja, jag skrattade en del bakom dator igår kan jag säga. Good times :)

Hade tänkt att gå på Adam's ugly sweater grej idag, men han skrev till mig på facebook att han var så full igår så han klarade inte av en till fylla idag, haha.

Imorgon ska vi hem till "mormor och morfar" på en liten thanksgiving dinner, vi ska inte ha en hel kalkon men någon kalkon rulle eller något haha. Men på måndag ska vi ha pork <3.

Nästa vecka bär det av till vancouver också, jag har hittat skitsnygga skidkläder från roxy jag vill ha och vi kommer antagligen kunna köpa dom när jag är där andra gången, men jag vill så gärna se hur dom ser ut tillsamamns, ska föröska få en affär här i Prince George att beställla in dom till mig haha. Har hittat snygga skigoggles from oakley också, och det finns en oakley affär i Metrotown (Stort shoppingcenter) så jag ska nog kunna köpa dom där :) jag vill bara prova dom hur dom sitter på ögonen först annars hade jag kunnat beställa dom på internet :)

Var ute och gick en promenad förut på ca 40 minuter, det var ca -3 grader och jag gick i canada goose jackan men det var alldeles för varmt, men jag hade bara t-shirt under så. Men det var en go promenad och jag var helt rosig om kinderna sen haha.


break it break it off

Mina kvällsplaner för imorgon blev precis inställda så jag tror jag ska dra in till the mall imorgon efter skolan istället. Jag har c-spare och c är sista lektionen så antagligen går jag bara hem och lämnar av mina väskor och sen tar jag bussen. Har lite grejer jag vill inhandla, och jag vill få av mina två lösnaglar, fråga mig inte varför men jag är trött på att inte vara "äkta" haha. Dessutom tog jag bort nagellacket på mina andra naglar så nu har jag fått nog av fejknaglarna.

Oj dinner var sååå god, vi hade lax och klyftpotatis(någon färdigkryddad potatis) Iallafall, laxen var väl inte något jättespeciellt, men klyftpotatisen, herrejösses, Maud (min kära granne i götet), dina klyftpotatisar finns färdiga här, färdiga att bara slänga in i ugnen. Seriöst, dom smakade precis som Mauds klyftpotatisar, precis samma smak. Hahahahaa jag kunde inte sluta äta dom, åt nog mer än vad Juuli och Heather tillsammans hahaha. Smakade precis som hemma, dock är så klart orginalet bättre,  men detta var nog så nära man kan komma.

Har precis duschat och om 40 minuter är det dags för greys anatomy. Missade ju förra veckan, och ja, kollade på det på internet men jag vet inte är inte speciellt fokuserad då haha.

Idag på idrotten, jag har aldrig varit så kall tror jag. Kortbyxor och t-shirt när det är 3 grader och blåsigt som attan. Just nu är det minus 2 men pga av vinden så är det typ minus 7. Det ska bli minus 10 inatt. Kallt imorgon! Tror jag får ha tightsen under på idrotten ahha, kommer se dumt ut men jag orkar inte frysa. eller jag kommer packa ner dom iallafall.  Det börjar nalkas vinter här, that's for sure. Haha, när jag kom in i omklädningsrummet så skulle jag stänga knapparna på mina jeans, kunde inte få igen knapparna för jag var så kall haha. Kunde inte göra tummen upp heller. Men ena handen blir helt iskall för när man spelar softball så har man en handske på ena handen, och det är hur kallt som helst. Tog kanske 20 minuter när jag kom hem innan jag var fullt tillbaka haha.

Har ätit 6 st djungelvrål för jag hade ett sånt otroligt sug haha. Men nu är påsen stängd igen och ska inte öppnas förrän jag blir sjuk eller något, vilket lär hända snart för jag tror Juuli håller på att bli sjuk. Eller så är hon väldigt kall hela tiden, hon går runt i fotbollsstrumpor, två tjocktröjor och en scarf inomhus. Men alla är vi väl olika.. Jag går fortfarande bara med tjocktröja till skolan.

Nepp, greys anatomy is coming up! Hörs imorgon :)

Supper time

Dinner is ready soon I hope. Vi ska ha fisk idag, första gången jag äter det sen vi hade våran underbara panerade torsk hemma torsdagen den 27/8. Det var en fin middag. Men idag ska vi ha lax. Dock, är den smaksatt, dvs med dill och den andra var något med garlic. Min värdmamma hatar fisk, hon hatar lukten av fisk och att ta i fisk. Hon hatar fisk så mycket att hon måste göra potatisen i en annan ugn för att kunna äta den.

Jag ska berätta för er vad vi fick för projekt i skolan idag. I social studies ska vi uppleva hur det är att gå igenom deprission, dvs att kunna känna vad det är du verkligen behöver i livet, få ett slags perspektiv på hur livet ser ut för vissa männsikor.
Man kan välja antingen food, shelter eller electronics. Jag har bestämt mig för att välja food, för jag kan inte vara utan mobil och dator för då har jag verkligen ingenting att göra, och jag tänker inte spendera 24 timmar utomhus, dvs sova ute och sånt. Så jag ska välja food. Kommer antagligen göra det under 3 dagar, och vad jag ska äta, varje dag, varje mål (förutom i skolan då), kommer vara gröt. Folk som känner mig, dom vet hur mycket jag hatar gröt. jag kommer äta gröt till frukost, och gröt på kvällen. Jag kommer antagligen ha vanlig lunch i skolan för jag måste få i mig något och jag kan inte ha gröt i skolan. Det är inte svält, det är bara att man ska uppleva hur det är att genomgå en deprission eller liksom ett liv som du aldrig skulle kunna tänka dig att du skulle leva, du ska inse vad du verkligen behöver i livet, och inte bara allt du vill ha.

Jag har ingen hemläxor idag så jag skriver mer ikväll efter middagen :)

Jump around

Hahahahaha, jag har egentligen inget speciellt att skriva.
Men vi hade "photo session" idag i skolan, jag, ben, adam, jon och zack hahaha.
Här är några utav bilderna:
Haha man måste älska benjamins blick haha
Me and Adam haha
Zack, me and Ben.
DP Todd Secondary School! My school :D
Imorgon ska vi åka och golfa med idrottsklassen haha, det kommer bli speciellt kan jag säga! Jag har ont i knäna bara idag av att slå kankse 30 "golfbollar" haha. Det känns i knäna. Eller så kanske det var för att vi hoppa från bänkarna haha.
Men vi hörs!

It's a beautiful day in Prince George

Oj va fint väder det är idag, en solklar höstdag! Solen skiner, en frisk vind och en behaglig tempratur.
Jag gick på en en timmes promenad i det sköna vädret, och ja, det var helt underbart faktiskt. Kinderna blev lite rosigt röda och jag blev så himla varm när jag gick i solen. Skönt var det, skönt skönt skönt!

Har städat mitt rum idag duktig som jag är, väntar bara nu på att damsugarn ska komma upp på övervåningen så jag får damsugit mitt rum, och sen så måste jag tvätta handfatet i badrummet... Det är inprincip det ända jag behöver göra, men ärligt så plockar jag hellre ut diskmaskinen.
Bytte till varmare lakan i sängen idag också, jag vet inte varför för jag har sagt att jag inte fryser, till skillnad från finskan som faktiskt sover med fotbolls strumpor, tumvantar, långa byxor, en tjocktröja och 5 filtar, och fryser ändå. Jag känner på mig att det kommer vara way too hot for a while.

Vaknade vid 07.30 men låg kvar i sängen till 8.40 för jag hörde att dom andra var uppe och hade en konversation, och jag ville inte störa för så fort jag dyker upp så tystnar den ene.

Just nu är jag allmänt uttråkad och vill bara bli klar med städningen.
Det finns en sak jag stör mig på, vi har typ alltid morrötter i maten fast jag är allergisk mot det. Och igår så åt vi sheperds pie eller något, halv fabrikat som värmdes i ugnen. Det var massa små morotsbitar i, och jag tror bannemig jag knappt tål mat med spår av morötter, dock är det ingen som tror på mig och jag blir inprincip utskrattad när jag sitter och pillar bort morotsbitarna. Fortsätter det med att jag har ont i magen efter att vi har ätit maträtter med morötter i så lär jag få säga till tillslut.

hörs.

Volleyball tournament

DP Todd har organiserat en volleyball turnering i två dagar, dvs igår och idag.
Både killarna och tjejerna vann :) Så duktiga är dom, såg alla killarnas matcher förutom den som var 09:30 imorse haha. En kille är helt sjukt bra, han har världens serv guud.

igår kväll så drog jag till otway med Zack och hans kompis, där träffade jag Dakota, Jesse, Mike, Cory, James osv.. Ganska många men även många nya :)

Jag är helt sjukt trött idag och min mage gör ont så förmodligen stannar jag hemma hela kvällen. Men om en timme kanske något dyker upp som kan vara kul. Man vet aldrig i  Canada haha.

Just nu lyssnar jag på kent och smsar, det är livet eh?


Worst morning ever

Okej, jag ställer min väckarklocka på mobilen på 6.30 everyday. Snoozar till 6.50.
Idag, så stängde jag av alarmet av någon konstig anledning, och gissa vad. Vaknar, ser att klockan är 7.46, tänker inte mer på det förrän det slår mig att jag ska gå om 30 minuter. Jag springer inprincip upp och liksom tänker att jag måste ha frukost. Sväljer cornflakes med mjölken på typ 2 sekunder. Ska precis in i badrummet när Juuli går in före. Jag ber henne öppna så jag kan få tag på mina saker. Får gjort det så står jag i hallen och fixar mig.
Puhh... ingen bra morgon.

Första lektionen var socials. Mr Leitch sa typ tre gåner att han ville prata med mig utanför klassrummet innna jag fatta att han ville prata med mig. Så jag fick gå ut och sen så frågade han ifall allt var okej för jag såg så down, trött och depreressed ut haha. Men jag förklarade för honom att jag hade vaknat en timma senare idag pga min väckarklocka. Men jag tycker det var väldigt snällt av honom att fråga.

På PE så spelar vi softball (som baseball) och jag kan faktiskt träffa bollen. Elijah är så himla snäll, så jag fick låna hans tjocktröja på lunchen för vi gick till Mr G, och iallafall så fick jag låna den. Sen så hade jag den på C spare för jag var fortfarande kall. Sen så på idrotten så står man mest stilla när man spelar softball, så jag fick låna den då med haha. Han är för snäll. HAHA råkade kasta en softball i Dakotas huvud också, men han var inte uppmärksam så han får skylla sig själv hahaha. Han är allt sargad den killen, först i en bilolycka i lördags, och nu så fick han en boll i huvudet haha.

Ifall jag inte blir tjock här kommer jag seriöst aldrig bli tjock, känns som att jag äter som aldrig förr. Men jag tror det är för att hemma så får man riktig skollunch, och jag äter ju alltid när jag kommer hem från skolan. men här äter jag en macka till lunch och sen äter jag middag klockan 6. Ofta äter jag en frukt när jag kommer hem. Ska se ifall någon har lust att gå på promenad eller något imorgon haha.

Nej, ska läsa mina tennis-papper nu innan jag går och lägger mig. Jag ska aldrig stänga av mitt alarm förrän jag faktiskt är uppe ur sängen igen. Man lär av sina misstag, och tur är väl det.

Vi hörs folket.

RSS 2.0